Werving & Selectie

A&S Careers richt zich op het uitbouwen van langetermijnrelaties met haar klanten uit een verscheidenheid aan sectoren.  Door een samenwerking op te zetten die gericht is op vertrouwen en focus op de essentie, weet A&S Careers als geen ander wie of wat jouw organisatie nodig heeft.


Kwaliteit boven Kwantiteit

Terwijl andere kantoren focussen op kwantiteit bij het aanleveren van kandidaten, maakt A&S Careers zich sterk door de focus op kwaliteit. Door gebruik te maken van sterk onderbouwde tools, slaagt A&S er in om uit een grote pool van kandidaten, alleen de meest getalenteerde kandidaten over te houden. Hierdoor komt u in contact met een relevante selectie van kandidaten, en verloopt uw rekruteringsprocedure snel en efficiënt.

De hoge succesratio van A&S Careers is gebaseerd op maatwerk en een unieke aanpak. Iedere vacature is verschillend en vereist een andere aanpak om snel tot resultaten te komen. A&S Careers investeert daarom in een uitgebreide intake en stelt op basis van deze inzichten een aanpak op maat van uw organisatie op. Een belangrijk onderdeel van de filosofie van A&S Careers is het aanbieden van snelle, transparante en relevante procedures. Doorheen het rekruteringsproces wordt de klant ten allen tijde ingelicht over de ondernomen acties en resultaten. Resultaten en aanpak worden besproken en worden, indien nodig, aangepast.

Inzake rekrutering hebben wij ervaring met :
  • Printcampagnes
  • Online campagnes
  • Campus recruitment
  • Social media campagnes
  • Database search
  • Soft search
  • Executive search

Gezien uw tijd kostbaar is maken wij er een erezaak van dat alle kandidaten die wij u voorstellen grondig gescreend zijn op het vlak van persoonlijkheid en competenties. Op die manier kan u snel en met kennis van zaken een beslissing nemen en heeft u beduidend meer zekerheid dat uw opleidingstraject zal lonen en de kandidaat in dienst zal blijven.