Soft Search

Database

Dankzij onze ervaring als selectiekantoor beschikken wij over een ruime database met gescreende (en kwalitatief goed bevonden) kandidaten voor diverse profielen. Dit zijn professionals die wij continu volgen doorheen hun carrière en die bijzonder waardevol zijn. Op die manier werken wij enkel met een sterk en up to date werkinstrument. Naast onze eigen database beschikken wij tevens over toegang tot andere databases van courante job boards.

Netwerk

Als rekruteringspartner maken wij ons sterk door het beschikken over een sterk en uitgebreid netwerk. Op die manier hebben wij toegang tot chatrooms, beroepsorganisaties, federaties, enz. Daarnaast hebben wij een uitgebreid netwerk binnen diverse sectoren en zijn wij heel sterk actief op het vlak van social media.

 

Ons netwerk bestaat op die manier uit heel wat contactpersonen bij diverse beroepsverenigingen, netwerkplatformen en semi-professionele netwerken. Daarnaast beschikken wij over consultants die een sterke specialisatie opgebouwd hebben in diverse sectoren. Hun ervaring zorgt ervoor dat wij ook hier kunnen terugvallen op een breed vertakt en relevant netwerk. We kennen als het ware ‘het wereldje’ en kunnen ons dan ook snel oriënteren op relevante kandidaturen.

SOFT Search

De techniek die we hanteren is een ‘softe’ vorm van direct search, waarbij we in eerste fase de kandidaten kort laten kennismaken met de vacature en hen aansporen om de vacature te bekijken. Deze vorm van ‘soft search’ is vooral gebaseerd op de contacten uit ons netwerk en leunt minder aan bij de klassieke en soms te assertieve vorm van direct search waarbij er wordt ‘ingebeld’ bij de kandidaat en de functie aan hem of haar wordt ‘verkocht’. Op die manier worden kandidaten op een professionele en discrete manier begeleid in hun zoektocht naar een nieuwe werkgever.